Super trots op Gathe’s Dowendy S na het winnen van de Grand Prix in Beuningen! Nadat afgelopen weekend de selectiewedstrijd voor het Z werd afgelast, net nadat ik vijf paarden had ingevlochten…, maakt dit de hele week weer goed!   Met een score van 68% mochten we de eerste prijs mee naar huis nemen!

Door Hoefslag ben ik geïnterviewd wat een leuk artikel op heeft geleverd:

In Beuningen was het Yvonne Snieder die de hoogste score in de Grand Prix neerzette. Met Gathe’s Dowendy (v.Contango) kwam zij tot 67,90%.

“Het was de eerste keer dat ik de Grand Prix kon rijden in plaats van te redden”, lacht Yvonne Snieder na afloop. “Het is de vierde keer dat ik de Grand Prix rijd met haar en ik kwam heel blij de proef uit. Ik kon de oefeningen rijden en finetunen, de voorgaande keren was het vliegwerk. Gathe’s Dowendy S heeft in de training flinke sprongen gemaakt. Ze heeft meer kracht gekregen, daardoor gaat het makkelijker en kan ik met meer ontspanning rijden.”

Hete merrie

Snieder vertelt dat er zeker nog meer in het vat zit bij haar hete Contango-merrie. “Voor de piaffe en de passage hadden we al veel zevens en de drafappuyementen en de uitgestrekte galop leveren achten op. De inzet van de pirouettes kan beter. Haar grootste struikelblok is dat ze soms wat heet wordt, maar dat is de laatste periode goed verbeterd. Ze kan zeker richting de 70%”, licht de leerling van Tonnie Huberts en Hans Peter Minderhoud toe.

Illusie

“Ik hoop in de training deze lijn door te kunnen zetten. De planning is om mee te rijden op de KNHS Indoorkampioenschappen en volgend jaar internationaal weg te gaan. We gaan natuurlijk voor kaderscores, maar ik weet ook hoe moeilijk het is om er tussen te komen. Ik heb die illusie niet”, meldt de amazone die eerder al met Vlingh, het succespaard van Jeanine Nekeman, Grand Prix reed.

Endy-stam

De Contango-dochter komt uit de bekende Endy-stam van Huub van Helvoirt. Samen met mede-eigenaar Rob Mekelenkamp fokte Snieder er al een veulen uit van Zonik. “Dat lijkt heel goed. Ik vind Dowendy een heel mooi paard, maar deze is qua uiterlijk en over de benen nog luxer.”