Benieuwd hoe Dressuustal Snieder is ontstaan?

Als dierengek begon ik met lessen op de manege in Leeuwarden toen ik veertien jaar oud was. Het paardenvirus sloeg goed toe! Ik heb hier drie jaar gelest en ben er na mijn examen aan de slag gegaan. Ik ben met de instructeursopleiding gestart, deed veel stalwerk, gaf les, volgde cursussen en leerde vooral veel van het vak. Drie jaar later ben ik samen met een vriendin een bedrijfje gestart met het in- en verkopen van paarden. Hiernaast werkte ik ook bij een orthodontist, gaf ik veel les en reed ik vijf paarden. In 2009 kwam de omslag en ging ik fulltime aan de slag in de paardenwereld. Ik heb veel ervaring mogen opdoen bij mooie stallen zoals Stal de Mersken, Ted Kop Jansen en Stal Stouwehof. Hierbij ontdekte ik de mooie mix tussen Friezen en KWPN’ers!

Grand Prix met Vlingh

Poregoon (v. Zirkoon) was het eerste paard waarmee ik de ZZ-licht heb bereikt. Daarna kwam Vlingh (v. Flemmingh), die nog altijd een speciaal paard voor me is. Hem heb ik zelf zadelmak gemaakt en opgeleid tot en met Grand Prix-niveau. Hij deed altijd 200% zijn best en we hebben veel mooie momenten meegemaakt samen. Zo waren we geselecteerd voor het Rabobank Talentenplan en hebben we mooie resultaten neergezet op bijvoorbeeld kampioenschappen. Toen hij tien was is hij verkocht aan Jeanine Nekeman, waar hij super op zijn plek is gekomen en al mooie prestaties neer heeft gezet!

Opnieuw Grand Prix met Gathe’s Dowendy S

Hierna ben ik als zelfstandige aan de slag gegaan en is Dressuustal Snieder ontstaan. Op een veulenveiling ontmoette ik Rob Mekelenkamp van Stoeterij de Gathe, waar een leuke samenwerking uit is ontstaan. De elite merrie Gathe’s Dowendy S (v. Contango) kwam bij me onder het zadel en op vierjarige leeftijd. Inmiddels loopt ze Grand Prix! We zijn meerdere keren met succes internationaal Lichte Tour gestart en hebben twee keer op Jumping Amsterdam gestart. Supertof! In 2017 wisten we ons te selecteren voor de kür op muziek, waarin we met ruim 71% de vijfde prijs wonnen. Ook Dowendy heeft een bijzonder plekje bij me, het is een scherpe en pittige merrie, maar heeft een ontzettend fijn en werkwillig karakter. Ik heb inmiddels vier paarden opgeleid tot en met Grand Prix niveau. Daarnaast heb ik met elf paarden Lichte Tour gereden.

Toekomstmuziek

Juist de afwisseling tussen jonge paarden en het rijden van een Grand Prix maakt mijn werk zo leuk. Geen dag is hetzelfde en het opleiden van jonge paarden blijft verrassend en leerzaam, waar ik ontzettend van kan genieten. Dankzij de jonge paarden heb ik veel kwaliteit onder het zadel voor nu de toekomst!

Training, africhting en instructie

Je kunt bij mij terecht voor de training en africhting van je paard vanaf zadelmak tot het hoogste niveau. Ook breng ik paarden uit in de wedstrijdsport, bij IBOP proeven en competities zoals de Pavo Cup. Daarnast geef ik regelmatig les, waarbij mijn grote ervaring in het opleiden- en uitbrengen van vele paarden goed van pas komt.