De KWPN-merrie Gathe’s Dowendy S (v. Contango) komt uit de Endy-lijn van welbekende Huub van Helvoirt en is gefokt door Louky Hagens. Na een succesvolle IBOP-proef kwam Dowendy bij mij onder het zadel, het begin van een prachtig avontuur! Na meerdere successen in de basissport, zoals het Fries Kampioenschap in de klasse M1, kwamen we al gauw aan start in de Subtop.

Succes in de Subtop
We hebben meermaals met succes internationaal Lichte Tour gestart. Ook streden we twee keer meer in de Lichte Tour op Jumping Amsterdam. In 2017 selecteerden we ons bovendien voor de kür op muziek, waar we met ruim 71% de vijfde prijs wonnen! Daarna stond de overstap naar de Grand Prix op het programma. Inmiddels zijn de eerste overwinningen met deze talentvolle merrie een feit en ben ik erg benieuwd wat ons nog te wachten staat!

Keuringssucces
Als vierjarige werd de inmiddels elite merrie Dowendy aan kop geplaatst bij de vier jaar en oudere stermerries op de Centrale Keuring van Overrijssel. Doordat mede-eigenaar Stoeterij de Gathe niet uit de provincie Overijssel kwam, mocht Dowendy niet meedingen naar het kampioenschap. Wel werd in de In de Strengen gemeld dat de merrie de beste van de dag was, maar geen kampioen. Ik heb Dowendy in gedeeld eigendom met Rob Mekelenkamp van Stoeterij de Gathe.